Termoruder

Termoruder har siden 1950’erne haft en stor efterspørgsel i Danmark. Termoruder består af 2 lag floatglas, typisk af 4 mm tykkelse, der er adskilt af mellemrum. Glassene er limet på en afstandsprofil. Dette gør termoruden dugfri i forhold til enkelt glas og dobbeltglas i koblede rammer med 2 lag glas. De 2 lag glas isolerer også bedre end enkeltlags.

I dag er termoruder stort set erstattet af energiruder, der principielt er opbygget på samme måde, men har en langt bedre isoleringsevne. Det betyder ikke, at termoruder nødvendigvis er dårligere end energiruder. Det afhænger af mange andre faktorer, som f.eks. vinduets størrelse. Energiruder isolerer bedst i midten af glasset og mindre i kanterne. Det betyder, at jo mindre vinduet er, desto dårligere isolering. Her kan det sagtens betale sig, at vælge en termorude med dobbelt glas.

Få lavet et vinduestjek af dine termoruder

Hos Nordsjællands Vinduesservice kan du altid få besøg af din glarmester, der uforpligtende laver et vinduestjek af dine termoruder. Din glarmester laver ikke bare et vinduestjek. Han kommer også med forslag til forbedringer af dine termoruder eller energiruder for, at du opnår et optimalt indeklima og nedsætter dit varmeforbrug. I et vinduestjek vil glarmesteren også gennemgå forskellige løsninger, der kan forbedre kvaliteten af dine vinduer. Det kan være energiruder med lyddæmpende effekt (også kaldet en lydrude) eller termoruder med solskærmning.

Kontakt din lokale glarmester og hør mere om hvilke muligheder der er i din bolig.

Skal vi tale sammen?
    Call Now Button